آنتاليا تركيه
در اين شهر و در بخش قديمي و تماشائي آن منطقه قلعهايچي (درون قلعه) قرار دارد. بافت خاص منطقه كه شامل خيابانهاي كم عرض و پيچ در پيچ بوده به همراه خانههاي قديمي كه توسط ديوارهاي قديمي محصور شده، بسيار جلب توجه ميكند.
هتل هاي منطقه كنيالتي آنتاليا، هتل هاي بسيار لوكس نيستند و در پكيج تور آنتاليا نيز هتل هاي اين منطقه باقيمت كمتري مشخص شده اند
در سرشماري سال ۲۰۱۸ جمعيت اين شهر۲٫۸۲۳٫۵۵۵ نفر برآورد شدهاست. اين شهر سالانه ميزبان ميليون مخاطب از سراسر دنيا است
محتويات۱ تاريخ۲ جغرافيا۳ آب و هوا۴ جاذبههاي ديدني۵ پانويس۶ منابع و مراجعتاريختا اكنون ساكنان اوليه آنتاليا نامشخص ماندهاست. بنا به شواهد تاريخي نام اين شهر از آتالوس دوم (Attalos II) پادشاه پرماگون گرفته شدهاست كه در ۱۵۰ سال قبل از ميلاد مسيح بر آن ناحيه حكومت ميكردهاست.
در حفاريهايي كه در سال ۲۰۰۸ در ناحيه Doğu Garajı آنتاليا صورت گرفته مشخص شدهاست كه روزگاري اين شهر پايگاه نيروي دريايي روم و داراي ناوگانهاي قدرتمندي بودهاست. بعد از اين حفاري معلوم شد اين شهر بيشتر از آنچه تخمين زده ميشد در حدود ۳۰۰ سال پيش از ميلاد وجود داشتهاست.
در سال ۱۳۳ قبل از ميلاد مسيح آنتاليا بخشي از جمهوري روم بود. در همان سال آتالوس سوم جهت حكمراني بر كل امپراتوري روم در حين عزيمت جان خود را از دست داد. اين شهر در زمان روم باستان داراي رونق و رشد چشمگيري بود.
مسيحيت در قرن دوم ميلادي در اين شهر گسترش يافت. در دوران امپراتوري بيزانس آنتاليا يكي از شهرهاي مهم بوده و در قرن سيزدهم ميلادي آنتاليا توسط تركان سلجوقي فتح و از سال ۱۳۲۱ ميلادي تا ۱۴۲۳ ميلادي به عنوان پايتخت تركيه بوده.
ابن بطوطه عربي در سالهاي ۱۳۳۵–۱۳۴۰ مسافرتي به آنتاليا داشته كه اينطور بيان ميكند:
از آلانيا به طرف آنتاليا رفته و اين منطقه داراي پوششهاي طبيعي و زيبايي بوده و حجم وسيعي از شهر داراي نقاط و اماكن جذاب و ديدني بودهاست.
آنتاليا داري جمعيت زيادي است كه به چهار ناحيه تقسيم شده كه تاجران مسيحي در اطراف بندر ساكن بوده و محل زندگي آنها را ديواري بزرگ احاطه ميكرده و دروازههايي داشته كه در طول شب و روزهاي جمعه بسته ميشدهاست.
يونانيان كه ساكنان اصلي و قديمي اين شهر بودهاند و يهوديان و خانواده سلطنتي هر يك در نواحي چهارگانه خود ساكن بودهاند. مسلمان اين شهر در شهر اصلي ساكن بودند. تمام ناحيههاي ذكر شده داراي ديوارهاي و دروازههاي بلند و مستحكمي بودهاند.
اين شهر داراي باغها و ميوههاي خيلي خوبي بوده و داراي زرد آلوهاي بسيار مرغوب به هستههاي شيرين كه به عنوان اجناس لوكس به مصر صادر ميشدهاست.
به گفته اوليا چلپي در اوسط قرن ۱۷ ميلادي اين شهر داراي ۳۰۰۰ خانه شامل بيست محله تركنشين و چهار محله يونانينشين بودهاست. شهر از ديوار-ها و دروازهها فراتر رفته و در بندر نيز از وجود ۲۰۰ قايق گزارش دادهاست.
در قرن ۲۰ ميلادي در پي مهاجرت تركهاي قفقاز و بالكان به اين منطقه جمعيت اين شهر به ۲۵۰۰۰ نفر رسيد. مسيحيان و يهوديان در نواحي جداگانه اين شهر در اطراف بندر ساكن هستند.
مولانا جلالالدين بلخي كه در قونيه در ميانه آناتولي ميزيسته در كتاب فيه مافيه به آنتاليا اشاره داشته و ميگويد:
«فرمود كه: جانب توقات ميبايد رفتن كه آن طرف گرمسير است، اگر چه انطاليه گرمسير است، اما آنجا اغلب روميانند، سخن ما را فهم نكنند. اگر چه در ميان روميان نيز هستند كه فهم ميكنند. روزي سخن ميگفتم ميان جماعتي و ميان ايشان هم جماعتي از كافران بودند، در ميان سخن ميگريستند و متذوّق ميشدند و حالت ميكردند. سؤال كرد كه: ايشان چه فهم كنند و چه دانند؟ اين جنس سخن را؟ مسلمانان گزيده، از هزار يك فهم ميكنند، ايشان چه فهم ميكردند كه ميگريستند؟»آنتاليا شهري در كنار مديترانه است اين شهر براي سفر فوقالعاده است. از كنار آبهاي مديترانه تا كوههاي سرسبز را در اين شهر ميتوانيد ببينيد.
اين شهر داراي يك فرودگاه بينالمللي است؛ كه از كنار آبشار دودن رد شدن هواپيماها را ميتوان مشاهده كرد.
در سالهاي اخير اين شهر از اهميت بيشتري برخوردار شدهاست كه افراد بيشتري به آن سفر ميكنند.
منبع : ويكي پديا
برچسب: آنتاليا،